Jorden runt genom tåg

Har du någonsin velat tågluffa genom hela Europa eller varför inte jorden runt?

Många människor brukar tågluffa och vi känner igen dem genom att de har en mycket stor ryggväska med någon typ av tält och kanske någon typ av kudde och filt. De är ofta väldigt frilufts klädda dvs antingen med regnkläder eller med oljerockar.

Detta för att de inte vet vart de ska hamna och var de ska lägga ut sin tält och sovsäck. Dessa sovsäckar är ofta väldigt varma och sköna. Samt tälten är väldigt vindtäta så att de slipper frysa och bli förkylda. Att tälta har sina fördelar då man slipper betala stora summor pengar på hotell och vandrarhem. Även när det regnar ute kan man lugnt slå upp sitt tält och bara ta det lugnt. Många har också en termos med sig och något att koka vatten med. Det händer också att man har med sig matsäck eller något som tål mycket tex knäckebröd och kakor.

Dessa personer som tågluffar köper också ett klippkort som räcker länge så att de kan nyttja biljetterna över flera länder. Det är inte sällan de är på resande fot i flera månader. Detta är ett sätt att resa för att se så mycket som möjligt av vår värld och betala så lite som möjligt.

tågluffa

Tågluffa

Bästa alternativet vore ju att jobba några veckor i varje land man vill besöka för att dessutom ha råd med mat och uppehälle. För det som är dyrast är också mat och uppehälle. Tänk dig själv när du bor i Sverige hur dyrt allt har blivit då påslagen har verkligen slagits på rejält på våra livsmedel. Utomlands vet vi ännu inte hur priserna ser ut men vad vi vet är att mat kostar mer och mer.

För att komma runt detta kan man söka på nätet i olika länder för att hitta extra jobb. Det kan vara på ett café eller om du har tur på ett hotell för då kan du sova där till ett mycket bra pris dessutom. Det händer också att de som jobbar på hotell sover också gratis på hotellet. Detta blir då ett utmärkt tillfälle för dig att verkligen spara in dina pengar på längre sikt.

Att tänka på när du ska ut och tågluffa är följande:

  • Ta alltid med dig extra kläder, tvål, schampo och hudcreme
  • Ska du till varmare länder se till att ha badkläder och handduk med dig
  • Ska du till kallare länder ta med dig mycket varma skor och ytterkläder
  • Du behöver ingen kudde du kan använda ett plagg som kudde
  • Lexikon så att du klarar dig i olika länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *