Ett favoritland är en ö

Cypern är fint

Jag har varit på Cypern flera år i rad. Och då bott i en lägenhet i Larnaca. Det har varit underbart och jag har totalt förälskat mig i landet. Det är inte bara trevliga människor utan bra väder nästan året runt. Vi i Sverige är ju vana vid kyla på vintern och Cypern har inte kallare än 15-16 grader. Den varmaste perioden är i juli / augusti och det är då jag har åkt då jag älskar värme. Ju varmare det är ju härligare är det. Ett favoritland är en ö

Ett favoritland är en ö

Nästa ställe på Cypern som jag skulle vilja utforska är Aiya Napa. Jag känner flera som åkt dit och som varit supernöjda. Så det är mitt nästa mål. Det är också den största turistorten och det är nog därför jag inte åkt dit än. Lite lugn och ro, strand, god mat och härligt vatten. Jag kan fortsätta i det oändliga. Och det är inte en överdrift. Även om Ayiya Napa är en stor turiststad som många ungdomar kanske åker till för att festa mer än ta det lugnt så är det också en stad som äldre också åker till.

Eftersom jag är väldigt bekväm av mig när det gäller sådana här resor så åker jag med charter. Då vet jag hur det fungerar, jag kan lätt boka transfer, åka på utflykter via hotellet men ändå ta det lugnt. Och att boka al-inclusive är superhärligt då man inte behöver tänka på någonting.

Visste du om att i Cypern talar man två språk?

Det är turkiska och grekiska eftersom landet är uppdelat mellan Grekland och Turkiet. Detta för att Cypern förut helt tillhörde Grekland men numera tillhör hälften den Turkiska sidan. Den grekiska sidan är självständig dvs tillhör ej Grekland längre. Den turkiska sidan vill bli självständig men får inte bli det. De försöker fortfarande att bli självständiga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *