Det har hänt mycket på Fuerteventura

Turist men ändå inte

Häromdagen såg jag på ett program på tv som jag följer. Det är familjer eller personer som vill köpa bostad utomlands, och denna gång handlade det om Fuerteventura. Jag var där för över trettio år sedan och då hade inte ön blivit så turist exploaterad som den är nu. När jag var där fanns det inga långa fina stränder och större hotell utan stenstränder och mindre lägenheter. Det var mysigt även då för man kunde koppla av och gå runt överallt utan att känna sig som en turist. Nu såg jag att det har hänt mycket på Fuerteventura.

Eftersom ön ligger utanför Afrikas nordvästra kust så tar flygresan ungefär sju och en halv timme från Arlanda. Det kan man stå ut med om man ska på semester. Det är också den näst största ön i ögruppen Kanarieöarna som är spansk.

Det har hänt mycket på Fuerteventura

Efter att ha tittat på tv-programet kunde jag inte låta bli att titta runt på nätet vad man nu kan göra på ön. Det var ju en hel del som jag inte hade en aning om.

Sevärdheter

  • Parque Natural de las Dunas är en naturpark med vit sand
  • Nuestra Señora de la Regla i Pajara är en underbar kyrka i en liten by
  • Faro Punta de Jandía är ett fyrtorn med en unik form
  • Jandíahalvön är ett naturreservat med enorma berg, vita stränder och turkost vatten

När åker man till Fuerteventura?

Tycker man om när det är riktigt varmt så ska man åka till ön i september. Då är medeltemperaturen ungefär tjugoåtta grader och vattnet ligger på tjugotvå grader. Den allra kallasta perioden är i februari när temperaturen är på tjugoen grader, men det kan man ju leva med. I jul skiner solen tio timmar per dag.

Det har hänt mycket på Fuerteventura

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *