Paris och Eiffeltornet

Den mest kända byggnaden

Om man åker till Frankrike och Paris så måste man besöka Eiffeltornet. Det över trehundra meter höga tornet är Paris mest kända byggnad och också världens mest kända byggnad. När man invigde den så var den trehundra meter hög. Men år 1959 så blev den ännu högre och trehundratjugofyra meter då den blev placeradad en tjugofyra meter hög tv-mast längst upp. Och det gäller att ha bra skor på sig om man ska gå i trapporna. För den allra första våningen i Eiffeltornet ligger femtiosju meter över marken och för att komma upp till andra våningen så är det sexhundrasextioåtta stycken trappsteg. Och etthundrafemton meter över marken. Och vill du gå ännu längre upp som till tredje våningen så är det ettusensexhundrasextiofem trappsteg.

Paris och Eiffeltornet

Paris är Frankrikes huvudstad med många historier. Den ligger vid floden Seine. Och man räknar med att det bor cirka 2,2 miljoner invånare. Paris är också en av världen viktigaste affärscentrum och besöks av ungefär trettio miljoner turister och bär rankad som den andra mest besöka staden i världen. Och det är inte bara Eiffeltornet som besöks när man är i Paris utan också bland annat Notre Dame och Triumfbågen.

Hur mycket man betalar för att gå upp i Eiiffeltornet beror lite på hur gammal man är och hur många ni är som går in som grupp. Är man till exempel vuxen och då över tjugofyra år gammal så betalar man minst sju euro ch som mest sjutton. Är man yngre än tjugofyra år betalar man som minst fem euro och som mest femton. Barn under fyra år går in gratis. När det gäller triumfbågen så kostar det tolv euro att gå in. Men där finns det också lite olika undantag. Är du en lärare från ett annat land kostar det nio euro eller om ni är fler än tjugo personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *