Vad packar du i din resväska

Planera i tid

När man ska resa bort vare sig det är över helgen. Eller en längre resa har man en förmåga att packa alldeles för mycket. Så ett tips är att planera i tid. Ea fram resväskan och lägg ner dom kläder som du vet att du kommer att använda. För om du packar i sista sekund är det risk för att du slänger ner både två och tre shorts i onödan. Eller fyra par byxor som du aldrig kommer att använda på din resa. Vad packar du i din resväska

Vad packar du i din resväska
Vad packar du i din resväska

Det som du ska ta med dig beror helt på vart du ska åka. Ska du på en weekendresa inom Sverige är det inte så mycket mer än ombyteskläder och necessär som behövs. Men ska du åka till ett annat land är det bra att ta reda på om till exempel dina laddsladdar passar i det landet. Eller om du behöver ha med dig en attrapp.

I dag betalar man ofta med kort. Men det kan också vara bra att växla lite pengar som man har med sig om man behöver. Och att växla hemma i Sverige kan vara bra och då ska du tänka på att spara kvittot som du får med dina pengar. För får du pengar över när du kommer hem så kan du växla tillbaka dom i samma kurs.

Det absoluta viktigaste du ska ha med dig vid resor är självklart ditt pass eller internationella id. Biljetter kan vara bra att ha skrivit ut för säkerhets skull. Det om din mobil inte fungerar på flygplatsen av nån anledning. För idag får man ofta biljett och boardingkort på mobilen. Och tänk om du glömt att ladda den?! Så glöm inte att ladda mobilen eller ta med dig en powerbag.

En tanke på “Vad packar du i din resväska

  1. Jag håller med dig om att det kan vara lätt att överpacka, speciellt om man packar i sista minuten (som man brukar 🙂

    Ett annat tips jag skulle lägga till är att det kan vara bra att packa några väsentliga saker i sitt handbagage, som mediciner och värdefulla föremål, ifall det incheckade bagaget skulle gå förlorat eller bli försenat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *