Att resa till är land är som att läsa en historiebok

Varje resa man gör till ett annat land är verkligen som att gå tillbaka i historien eller läsa en bok om det landet.

Tänk er ett land som tex Israel som har så mycket kunskap om historian att ge tex Jesus som levde där för ca 2000 år sedan. Bara detta att resa då dit och sedan se Jesus fotspår kan verkligen vara en bra upplevelse. Du kan även resa till länder som Spanien, Portugal eller Paris. Att resa till är land är som att läsa en historiebok

Ska du resa till Paris så får du verkligen inte missa Operan som ligger mitt i centrala Paris. Paris är också stilrent dvs inte så mycket folk i centrala delen. Folk är väldigt lugna och vänliga samt ingen talar engelska. Ska du till Frankrike se till att lära dig engelska så att du slipper gestikulera så mycket med händerna. Fransmännen vägrar lära sig engelska för de tycker att deras språk ska vara täckande över hela världen.

Något skoj att prova på när du är i Paris

För se hur människor reagerar på beteenden som inte är så normala så ska du prova hänga en härlig hängmatta tropilex mitt i centrala Paris och bara ligga i den och sova. Tänk hur folk kommer reagera om det ligger en person mitt i centrum och bara sover. Ingen kan heller ta dig för en uteliggare eftersom du då också ska vara välklädd. Gärna i märkeskläder så de ser att du bara vill väcka uppmärksamhet för skoj skull.

I Paris finns små fina butiker som du också kan besöka. Det finns märkeskläder i dessa små butiker så passa på att köpa något dyrt innan du ligger i hängmattan och sover. Detta test att bara ta och sova mitt i centrum har man även gjort i Stockholm. Då har man lagt ut en filt på själva gatan där bilar kör och bara kopplat av. Jag själv provade också detta för att se hur folk skulle reagera. Detta var nu ett par år sedan och jag har nog aldrig haft det så roligt i mitt liv. Jag tog då massor av bilder för att visa upp på bloggen.

Ska du resa till Paris packa ned dessa 5 saker

  • Kamera för du kommer verkligen behöva ta vackra bilder på staden
  • Tandborste och tandkräm
  • Mellanmål för i Paris är det svårt att hitta mat man blir mätt på
  • Hudcreme så att du alltid kan smörja in dig
  • Solglasögon så slipper du bli bländad av solen

Att resa till är land är som att läsa en historiebok

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *