Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm vore en dröm

Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm en dröm som kan bli verklighet

Att flyga luftballong är en unik och minnesvärd upplevelse. För den som vill uppleva en fantastisk utsikt över Stockholm eller Uppsala från ovan är en ballongflygning ett perfekt val. Det finns flera företag som erbjuder ballongflygning i Stockholm och Uppsala. Och det är en upplevelse som passar både till vardags och till festliga tillfällen. Det vill säga som bröllop eller födelsedagsfiranden. Dessutom kan även prova flyga med en varmluftsballong om du är nyfiken på det.

Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm vore en dröm!
Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm vore en dröm!

 

Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm vore en dröm!

Upplands Ballongflyg är ett av de företag som erbjuder ballongflygning i Stockholm, Västerås och Uppsala. De erbjuder möjligheten att flyga luftballong i Stockholm, Västerås samt Uppsala för både mindre och större grupper. Att flyga luftballong och se Stockholm, Västerås eller Uppsala från ovan kommer vara ett minne för livet. Förutom en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar får man också uppleva en känsla av frihet och viktlöshet när man svävar fram över landskapet.

Happy Day är ett annat företag som erbjuder ballongflygning i Uppsala. De beskriver ballongflygning som en upplevelse utöver det vanliga. Och uppmanar alla att testa det någon gång i livet. Under en ballongfärd i Uppsala får man en enastående panoramavyn från luftballongens korg. Och en känsla av frihet, stillhet och viktlöshet. Det är en upplevelse som passar både till vardags. Dessutom till festliga tillfällen som bröllop eller födelsedagsfiranden.

Historien om luftballonger

Uppfinningen av luftballonger

Luftballongen är en av de äldsta flygande maskinerna som människan har uppfunnit. Den första bemannade ballongflygningen skedde redan 1783 av bröderna Montgolfier i Frankrike. Ballongen var uppblåst med varm luft och flög upp till en höjd av cirka 2 000 meter. Sedan dess har ballongen varit en symbol för frihet och äventyr.

Luftballonger i Sverige

Den första ballonguppstigningen i Sverige gjordes 1806 av en fransk ballongist vid namn Madame Poitevin. I början användes luftballonger bara vid folkfester och liknande tillställningar. Därefter har de använts till vetenskapliga expeditioner. En berömd sådan är Andrées polarexpedition som startade från Svalbard 1897.

Idag är luftballongflygning en populär aktivitet i Sverige, särskilt i Stockholm och Uppsala. Det finns flera företag som erbjuder ballongflygning för privatpersoner och företag. Ballongflygning är en unik upplevelse som ger en fantastisk utsikt över landskapet och en känsla av frihet och äventyr.

2 tankar på “Flyg luftballong i Uppsala eller Stockholm vore en dröm

  1. Varenda vår och sommar ser man ballonger uppe i luften när det är bra väder.
    Jag har aldrig vågat åka ballong, men man kanske ska testa det?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *